Mainos

Nordean tulos ennakoitua parempi

Nordean alkuvuoden liikevoitto putosi odotettua vähemmän 1,46 miljardista eurosta 1,1 miljardiin euroon. Analyytikot olivat ennustaneet voiton putoamista noin 1,08 miljardiin.

Vuoden yhdeksän ensimmäisen kuukauden liikevoitto oli 359 miljoonaa euroa pienempi kuin vastaavana ajanjaksona vuotta aiemmin. Tuloksen heikentyminen aiheutui pääasiassa edellisvuoden suuremmista talletusmarginaaleista ja tämän vuoden vaikean markkinatilanteen vaikutuksesta pankkitoiminnan tuottoihin. Tämän seurauksena tuotot pysyivät ennallaan, vaikka liiketoiminnan volyymit kasvoivat. Lisäksi osakemarkkinoiden epäsuotuisa kehitys kasvatti vakuutustoiminnan tappioita tänä vuonna.

-Liiketoimintamme tulos on kehittynyt vakaasti vaikeasta markkinatilanteesta huolimatta. Tärkeysjärjestyksessä etusijalla on nyt kustannustehokkuuden ja tuloksen parantaminen. Meidän on sen vuoksi entisestään nopeutettava niin yhdistymisprosessia kuin konsernin muutakin toimintaa. Meidän on myös kohdennettava konsernin toiminta entistä tarkemmin, sanoo Nordean konsernijohtaja Lars G Nordström.

Nordea jatkaa henkilöstövähennyksiä

Henkilöstökulujen osuus Nordean kaikista kuluista on yli 50 prosenttia. Yhtiö toteaa, että henkilöstömäärää on jatkuvasti vähennettävä, jotta toimintaa voidaan tehostaa lyhyellä ja keskipitkällä aikavälillä. Konsernin pankkitoiminnan kulu/tuotto-suhteelle asetettua 50 prosentin tavoitetta ei voitane saavuttaa niin kauan kuin Nordean liiketoiminnan rakenne ja markkinatilanne ovat nykyisen kaltaiset, yhtiö toteaa.

Konsernin tietotekniikassa pyritään vähentämään kehittämiskuluja ja sopeuttamaan kehityshankkeet johtamisresursseihin ja organisaation mahdollisuuksiin.

Yhdistymishankkeet asetetaan siksi entistä tarkemmin tärkeysjärjestykseen. Kulujen pienentämiseksi lyhyellä aikavälillä konsernissa saatetaan lykätä hankkeita, joiden perustamiskustannukset ovat suuret ja jotka maksavat itsensä takaisin vasta pitkän ajan kuluessa.

Erityistä huomiota Nordea kertoo kiinnitävänsä yleiseen kulukehitykseen. Lyhyellä ja keskipitkällä aikavälillä nimellisten kulujen kasvun rajoittaminen on tärkeämpää kuin integrointi ja kehitystoimet, jotta konsernin toiminta saadaan sopeutettua vallitseviin markkinaoloihin, yhtiö toteaa.

(MTV3)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot