Mainos

Nordic Aluminium ehdottaa suurosinkoa

Alumiiniyhtiö Nordic Aluminiumin hallitus ehdottaa osingoksi 0,60 euroa osakkeelta, vaikka yhtiön tulos osaketta kohti jäi viime vuonna 0,22 euroon. 2,7-kertainen osinko tulokseen verrattuna on merkittävästi anteliaampi esitys kuin viime vuonna, jolloin Nordic Aluminium jakoi osinkoa vain 0,13 euroa osakkeelta 0,38 euron osakekohtaisesta tuloksesta.

Yhtiö ei perustellut tilinpäätöstiedotteessaan hallituksensa tuhtia osinkoehdotusta.

Nordic Aluminiumin tulos rahoituserien jälkeen heikkeni merkittävästi edellisvuodesta. Tulosta kertyi vain 1,48 miljoonaa euroa, kun edellisenä vuonna luku oli 2,32 miljoonaa euroa. Myös liikevaihto supistui 78,12 miljoonaan euroon edellisvuoden 86,45 miljoonasta eurosta.

Markkinoiden heikentyminen johti viime vuonna yt-neuvotteluihin useissa Nordic Aluminiumin yksiköissä. Yhtiön henkilöstömäärä oli kuitenkin viime vuoden lopussa lähes sama kuin vuoden 2001 lopussa.

Nordic Aluminiumilla on varaa jakaa reilua osinkoa, sillä hallituksen osinkoehdotuksenkin jälkeen yhtiölle jää aiemmin kertyneitä, voitonjakokelpoisia varoja yli 5 miljoonaa euroa.

(STT)

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.