Mainos
Mainos

Norja supistaa tilapäisesti öljyntuotantoaan

Norja supistaa öljyntuotantoaan 3 prosenttia eli noin 100 000 barrelia päivässä. Energiaministeri Marit Arnstadin mukaan Norja haluaa olla päätöksellään mukana vakauttamassa öljyn maailmanmarkkinahintaa.

Supistuspäätös astuu voimaan pääsiäisen jälkeen ja kestää vuoden loppuun saakka. Tuotannon leikkaamisesta voidaan kuitenkin luopua aiemmin, jos sillä ei ole toivottua vaikutusta, Arnstad arvioi.
-Öljymarkkinoita kuvaa tänä päivänä laaja ylituotanto ja huomattava varastojen kertyminen. Ilman toimenpiteitä öljyn hinnan voi olettaa putoavan vielä lisää, Arnstad sanoi.

Raakaöljyn maailmanmarkkinahinta on laskenut alkuvuodesta alimmalle tasolleen sitten vuoden 1986. Norja on maailman toiseksi suurin öljyntuottajamaa Saudi-Arabian jälkeen. Öljyntuottajamaiden järjestön Opecin edustajat kokoontuvat maanantaina Wieniin pohtimaan tuotannon rajoituksia öljyn hinnan nostamiseksi. Norja ei ole Opecin jäsen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme