Mainos
Mainos

Norjalaisbrittiläinen Kvaerner sai helpotusta vaikeuksiinsa

Norjalaisbrittiläinen Kvaerner on tänään saanut lisähelpotusta vaikeuksiinsa, kun sen kahden miljardin Norjan kruunun (1,5 miljardin markan) osakeanti ylimerkittiin.

Kvaerner sanoi lausunnossaan, että anti on saanut osakseen suurta huomiota kansallisten ja kansainvälisten sijoittajien keskuudessa. Antihinta on 8 Norjan kruunua, mikä on reilusti alle Kvaernerin pörssikurssin. Aamupäivällä Kvaernerin osakkeen kurssi oli Oslon pörssissä 11,50 kruunua.

Käynnissä olevan annin lisäksi Kvaerner hakee lisää rahaa uudella 1,5 miljardin kruunun annilla, joka liittyy eilen Aker Maritimen kanssa tehtyyn sopimukseen Kvaernerin öljy- ja kaasuteollisuuden fuusioimisesta Akeriin.

Kvaernerin pääomistajaksi noussut Aker on ilmoittanut osallistuvansa meneillään olevaan antiin 500 miljoonalla kruunulla. Kvaernerin on määrä pitää ylimääräinen yhtiökokous tänään alkaen kello 16 Suomen aikaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme