Mainos
Mainos

Norjalla öljy- ja kaasuvaroja oletettua vähemmän?

Norja saattaa joutua ensi kertaa alentamaan arviota hyödynnettävissä olevien öljy- ja kaasuvarojensa määrästä.

Maan öljyhallinnon johtajan Rolf Wiborgin mukaan syynä on se, että osa Norjan rannikon löydöistä on tarkemmissa tutkimuksissa havaittu pettymyksiksi.

Wiborg otti kantaa asiaan päivää sen jälkeen kun energiayhtiö Norsk Hydro oli kertonut luopuvansa aiemmin lupaavana pidetyn Solsikken kaasukentän kehittämisestä, koska se osoittautui "kuivaksi".

Norjan nykyinen arvio Norjan mannerjalustan energiavaroista on 13,8 miljardia öljyekvivalenttista kuutiometriä. Arvio on viimeksi päivitetty vuonna 2001, ja sen mukaan Norjan hyödynnettävissä olevat öljyvarat riittäisivät ainakin 50:ksi ja kaasuvarat ainakin 100 vuodeksi.

Lukuun sisältyvät myös ne energiavarat, joita vielä ei ole löydetty, mutta joiden olemassaoloa pidetään todennäköisenä.

Tähän saakka arvio Norjan energiavaroista on jatkuvasti kasvanut sitä mukaa kuin uusia löytöjä on tehty ja tekniikka parantunut. 1970-luvun lopulla varoja oletettiin olevan vain 5-6 miljardia öljyekvivalenttista kuutiometriä.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme