Mainos
Mainos

Norjassa muhii laaja kaupan lahjusskandaali

Norjassa tutkitaan epäilyjä, joiden mukaan tuottajat ovat vuosien varrella joutuneet maksamaan miljardeja saadakseen tavaroitaan kauppojen hyllyille.

Norjan kilpailuvirasto tutkii epäilyjä salaisesta lahjusjärjestelmästä päivittäistavarakaupassa. Norjassa muun muassa talouslehti Dagens Näringsliv ja sanomalehti Aftenposten ovat kertoneet, että tuottajien on pitänyt maksaa vuosien mittaan miljardiluokan kynnysrahat saadakseen tavaroitaan kauppojen hyllyille.

Erityisesti tilanteesta ovat kärsineet pientuottajat. Kilpailuviraston johtaja Eggum Johansen kertoi että tilanne kartoitetaan ja niitä, jotka ovat kokeneet tulleensa väärinkohdelluksi, pyydetään ottamaan yhteyttä virastoon.

- Jo ensi viikolla aiomme tiedottaa tutkimuksen kulusta ja tarkoitus on, että pääsiäiseen mennessä asia olisi jo yleisellä tasolla selvitetty, sanoo Johansen.

Norjassa huhutaan, että lahjukset olisivat yleisiä myös urheiluvälinekaupassa ja vaatetusliikkeissä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme