Mainos
Mainos

Nuoret naiset nousemassa johtoryhmiin

Keskuskauppakamarin selvityksen mukaan tasa-arvo yritysten johtoryhmissä kehittyy lupaavasti.  

– Tulevaisuus näyttää lupaavalta, sillä nuoremmissa ikäluokissa naisten osuus johtoryhmistä on selvässä kasvussa, sanoo Keskuskauppakamarin varatoimitusjohtaja Leena Linnainmaa.   

Neljännes 41–45-vuotiaista johtoryhmien jäsenistä on naisia, mikä on peräti 10 prosenttiyksikköä enemmän kuin vuosi sitten. 36–40-vuotiaissa osuus on vielä suurempi.  

Kaiken kaikkiaan naisten osuus yritysten johtoryhmissä on runsas viidennes. Suurissa pörssiyhtiöissä osuus on kuitenkin jämähtänyt 18 prosenttiin. Pienissä ja keskisuurissa yrityksissä osuus on 23 prosenttia.

Enemmistö johtoryhmien naisista on kuitenkin tukitoimintojen johtajia, eli he toimivat henkilöstö-, viestintä- ja talousjohtajina sekä lakiasiain johtajina.  

Myös liiketoimintoja johtavien naisten luvut ovat selvässä nousussa, mutta taso on edelleen matala. Liiketoimintojen johtajista naisten osuus on vain 7 prosenttia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme