Mainos
Mainos

Nuoria työttömiä suurehko kaupungillinen

Nuorisotyöttömyys jatkaa kasvuaan. Nuoria työttömiä on Suomessa Hyvinkään tai Kouvolan asukasluvun verran, hieman laskentatavasta riippuen.

Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli kesäkuussa viidennes enemmän kuin vuosi sitten. Ministeriön tilaston mukaan heitä oli 44 900, kun viime vuoden kesäkuussa määrä oli 8 100 pienempi.

Tilastokeskuksen mukaan yleinen työttömyysaste oli kesäkuussa 7,8 prosenttia, laskua viime vuodesta 0,1 prosenttiyksikköä.

"Kilpailu perusasteen työpaikoista kiristyy"

Pelkän peruskoulun käyneiden nuorten tilanne saattaa vaikeutua entisestään. Tilastokeskuksen kehittämispäällikön tehtävästä kuukausi sitten eläkkeelle jäänyt Pekka Myrskylä arvioi, että jatkossa kovin kilpailu käydään perusasteen työpaikoista, esimerkiksi kaupoissa ja ravintoloissa.

– Näiden aputyöpaikkojen määrä koko ajan vähenee, 20 000-30 000 vuodessa. Parissakymmenessä vuodessa niitä on kadonnut yli puoli miljoonaa ja kuitenkin joka viides poika jää pelkän perusasteen varaan, sanoo Myrskylä.

Myrskylä ehdottaa pakollista kymppiluokkaa, jos nuorella ei peruskoulun jälkeen ole jatkomahdollisuutta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme