Mainos
Mainos

Nyt pitää opetella se pitkä litania - Pankit vaativat IBAN-numeron

Pankit eivät enää hyväksy vanhanmallisia tilinumeroita elokuun alusta lukien. Kaikkien on opeteltava pitkät IBAN-tilinumeronsa viimeistään kesän aikana, Finanssialan Keskusliitto muistuttaa.

Monet pankit ovat tähän asti hyväksyneet vanhanmalliset tilinumerot, mutta muuntaneet ne käsittelyn yhteydessä. Tämä muunto loppuu viimeistään 1. elokuuta.

Muutos on osa yhtenäistä euromaksualuetta , SEPAa, jonka tarkoitus on helpottaa, nopeuttaa ja yhtenäistää maksamista euroalueella. SEPAn myötä rajat ylittävä maksaminen ja kaupankäynti helpottuvat.

Jotkut suomalaispankit ovat jo lopettaneet vanhanmallisten tilinumerojen hyväksymisen kuluttaja-asiakkaiden maksutapahtumissa.

Finanssialan Keskusliiton johtavan asiantuntijan Inkeri Tolvasen mukaan tilinumeroiden muuttuminen euroalueella on yhdentyvän euromaksualueen ydinasioita.

- Standardoitu tilinnumero mahdollistaa nopean rajat ylittävän maksamisen. Se on halvempaa, ja edistää maksujen automaattista käsittelyä. Muutoksen ansiosta Suomesta tilisiirron tekeminen vaikkapa Italiaan on ihan samanhintaista kuin tavallisen kotimaan tilisiirron tekeminen. Verkkopankki ei hyväksy virheellisesti naputeltuja IBAN-numeroita, Tolvanen sanoo liiton tiedotteessa. 

 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot