Mainos
Mainos

Nyt tuli uusi Caruna-varoitus: "Tietoverkot omissa käsissä"

Tietoliikenneverkkojen valuminen ulkomaiseen omistukseen herättää huolta maakunnissa. Alueellisten yritysten edunvalvoja Finnet-liitto varoittaa, että harvaan asutussa digitaali-Suomessa on kehkeytymässä verkko-ongelma.

Omistuksen siirtyminen monikansallisille sijoittajille on alueille suuri riski liiton mukaan.

– Jos verkon omistaja ja asiakas ovat eri tahoja, voittoa ei investoida paikallisiin palveluihin. Edessä voi olla Caruna-tyyppinen tilanne, sanoo Finnet-liiton toimitusjohtaja Jarmo Matilainen.

Matilainen sanoo, että kotitaloudet voivat varautua verkkomaksuissa tuntuviin hinnankorotuksiin ja palvelujen heikkenemiseen. Myös paikallisen liike-elämän toimintaedellytykset heikkenisivät tuntuvasti.

– Pelkään, että yrittäjyydelle ei ole edellytyksiä muualla kuin kasvukeskuksissa, jos yhteydet eivät toimi, Matilainen sanoo.

Finnet-liitto on 23 alueellisen tietoliikenneyrityksen edunvalvontajärjestö. Liiton suurimmat yritykset ovat Vaasan, Salon, Savonlinnan, Kajaanin ja Mikkelin seuduilla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme