Mainos
Mainos

Obama velkaneuvotteluista: Ratkaisu tulee ajoissa

Presidentti Barack Obama vakuutti lauantaina valmiuttaan kompromissiin, jotta Yhdysvaltojen velkakattokriisiin löytyy ajoissa ratkaisu.

– Olen valmis tekemään sen, mitä tämän ongelman ratkaiseminen vaatii, vaikkei se olisikaan poliittisesti suosittua, hän sanoi.

Obama on vaatinut kongressin puoluejohtajilta viikonlopun kuluessa suunnitelmat siitä, miten kiista ratkaistaan. Yhdysvaltain velkakatto tuli täyteen toukokuussa, eikä maalla ole enää kohta rahaa velkojen maksuun.

Republikaanit ovat asettaneet isot budjettisäästöt ehdoksi sille, että puolue tukee velkakaton nostamista. Demokraattien mielestä pelkät menoleikkaukset eivät riitä, vaan myös verotusta tulee kiristää. Republikaanit ovat veronkorotuksia vastaan.

Talousasiantuntijat pelkäävät, että kiistasta seuraa ongelmia koko maailmantaloudelle, jos velkakattoa ei saada ajoissa korotettua.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme