Mainos
Mainos

OECD ennakoi maailmantaloudelle nopeinta kasvua sitten vuoden 2011

Maailman talouskasvu nopeutuu hieman tänä ja ensi vuonna, arvioi teollisuusmaiden talousjärjestö OECD.

OECD:n katsauksessa ennustetaan, että tämän vuoden maailmanlaajuinen kasvuluku on 3,5 prosenttia, ensi vuoden 3,6. Maailmanlaajuinen kasvu on ollut näin vauhdikasta viimeksi vuonna 2011.

Suurista maista nopeimpaan kasvuun yltää Intia, jossa OECD odottaa kasvun vauhdittuvan tämän vuoden 7,3 prosentista 7,7 prosenttiin ensi vuonna. Kiinan kehitys hidastuu hieman, ensi vuonna 6,4 prosenttiin.

Euroalueen kasvuvauhti pysyy vakaana 1,8 prosentissa. Yhdysvalloissa tämän ja ensi vuoden ennusteet ovat 2,1 ja 2,4 prosenttia.

Suomeen OECD ennustaa tälle vuodelle viriävää kasvua, kun vienti piristyy parantuneen kilpailukyvyn myötä. Tämän vuoden kasvuennuste on 2 prosenttia ja ensi vuoden 1,5.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot