Mainos
Mainos

OECD: Euroalue siirtyy talouskasvuun

Euroalue siirtyy taloudellisen yhteistyöjärjestön OECD:n ennakoivan suhdannekuvaajan mukaan elpymisestä kasvuun. Talouskasvu vauhdittuu osoittimen mukaan euroalueella nopeammin kuin Yhdysvalloissa ja Japanissa.

Suhdanneosoitin ennakoi talouskasvua koko euroalueelle. Italian, Ranskan ja euron ulkopuolella olevan Britannian suhdannekuvaajat ennustavat jo vahvaa kasvua. Saksa on myös siirtymässä elpymisestä selvään kasvuun.

OECD:n tänään julkistama suhdannekuvaaja vahvistui edelleen syyskuussa. Kuvaajan pisteluku ylitti 100 pisteen rajan. Se tarkoittaa teollisuusmaiden talouden siirtymistä laskusta nousuun. Suhdannekuvaaja ennakoi talouden kehitystä keskimäärin noin 6 kuukaudella.

Euroalueen suhdannekuvaaja kohosi syyskuussa 102,7 pisteeseen. Osoitin näytti kasvua nyt toista kuukautta. Se nousi 6,3 prosenttia korkeammaksi kuin vuotta aiemmin. Koko OECD:n osoitin nousi 3,4 prosenttia.

Yhdysvaltain suhdannekuvaaja nousi syyskuussa 1,4 prosenttia korkeammaksi kuin vuosi sitten. Osoitin kohosi syyskuussa 99,2 pisteeseen. Japanin suhdannekuvaaja nousi edellisestä kuukaudesta, mutta laski 0,7 prosenttia vuotta aiemmasta. Se kohosi 98,8 pisteeseen.

OECD:n ennakoiva suhdannekuvaaja on niin sanottu komposiitti-indikaattori. Osoitin perustuu 224 erilliseen tilastosarjaan. OECD julkistaa osoittimen kerran kuukaudessa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme