Mainos
Mainos

OECD ja PTT: Maailmantalous kasvaa tänä ja ensi vuonna – myös Suomen talouden odotetaan kasvavan

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD arvioi maailmantalouden kasvavan sekä tänä että ensi vuonna 3,9 prosenttia. Arviota on nostettu 0,3 prosenttiyksiköllä viime marraskuusta.

Euroalueelle OECD ennustaa tälle vuodelle 2,3 prosentin kasvua ja ensi vuodelle 2,1 prosentin kasvua. Myös näissä ennusteissa OECD on edellistä ennustetta optimistisempi.

Suomen talous kasvaa maailmantalouden vanavedessä

Pellervon taloustutkimuksen PTT:n ennusteen mukaan Suomen talous kasvaa tänä ja ensi vuonna vahvasti eli kumpanakin vuonna 2,8 prosenttia.

Työllisyys kohenee kahden vuoden aikana lähes 90 000 hengellä.

OECD varoittaa, että mahdollinen kauppasota voisi uhata globaalia talouskasvua. Myös PTT arvioi, että mahdollinen kauppasota romuttaisi Suomen kasvukehityksen.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot