Mainos
Mainos

OECD kiittelee kilpailukykysopimusta – haasteena innovaatioiden kaupallistaminen

Teollisuusmaiden järjestö OECD pitää erittäin myönteisenä Suomen kilpailukykysopimuksen syntymistä, sanoo järjestön apulaispääsihteeri Mari Kiviniemi (kesk.). 

Kiviniemen mukaan seuraavaksi Suomen on kiinnitettävä huomiota innovaatioiden kaupallistamiseen, jotta talouskasvua saadaan liikkeelle.

OECD on käynnistänyt työ- ja elinkeinoministeriön pyynnöstä selvityksen Suomen innovaatiopolitiikasta. Tarkoituksena on selvittää suomalaisessa innovaatiojärjestelmässä piileviä ongelmia. 

– Suomessa laitetaan aika paljon rahaa tutkimukseen ja tuotekehitykseen verrattuna moneen muuhun maahan. Innovaatioiden kaupallistaminen ja siitä talouskasvun aikaansaaminen on se heikko lenkki, Mari Kiviniemi sanoi STT:lle Pariisissa. 

Pariisissa työskentelevä Kiviniemi tapaa tänään pääministeri Juha Sipilän (kesk.), joka vierailee kaupungissa tapaamassa Ranskan valtiojohtoa. 

Järjestön analyysi haasteista sama kuin hallituksella

OECD:n viesti Suomelle ei ole Kiviniemen mukaan juuri muuttunut tammikuusta, jolloin järjestö julkisti maaraportin Suomen taloustilanteesta. 

Järjestön analyysi Suomen ongelmista on pitkälti sama kuin hallituksella. Kiviniemen mukaan Suomella on rakenneuudistusten toimeenpanossa samantyyppisiä ongelmia kuin Ranskalla. 

– Samankaltaisuuksia löytyy työmarkkinoiden jäykkyyksissä. Molemmat hallitukset pyrkivät siihen puuttumaan ja vaikeaa on, kuten on nähty.  

Ranskassa on ollut viime viikkoina laajoja mielenosoituksia ja lakkoja hallituksen työlakiuudistusta vastaan. Kiviniemen mielestä sekä Suomessa että Ranskassa tarvittaisiin enemmän paikallista sopimista.  

– Työttömyysturvan ja irtisanomissuojan osalta molemmissa tarvittaisiin joustoja. Mutta samalla pitää olla myös (työttömien) aktivointitoimenpiteitä: ei pelkästään keppiä vaan myös porkkanaa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot