Mainos
Mainos

OECD: Teollisuusmaiden talouskasvu kiihtyy

OECD ennustaa teollisuusmaiden talouden alkavan elpyä hieman nykyistä nopeammin. OECD:n ennakoiva suhdannekuvaaja nousi elokuussa 1,1 pistettä pistelukuun 124,1. Suhdanneosoittimen kuuden kuukauden keskimuutos kohosi elokuussa 6,3 prosenttiin.

Se on nopeutunut tuntuvasti sen jälkeen, kun osoitin huhtikuussa kääntyi osoittamaan kasvua. Kuuden kuukauden osoitin on yleensä ennakoinut suhdanteita yhdeksän kuukautta etukäteen.

Euroalueen osoitin nousi elokuussa 0,98 pistettä pistelukuun 121,2. Yhdysvaltain ennakoiva kuvaaja nousi 133,7 pisteestä 134,8 pisteeseen ja Japanin kuvaaja 104,3 pisteestä 105,5 pisteeseen.

Kuuden kuukauden keskimääräinen muutosvauhti nousi euroalueella 3,7 prosenttiin, Yhdysvalloissa 8,5 prosenttiin ja Japanissa 7,1 prosenttiin. Hitainta elpyminen on suhdannekuvaajan mukaan ollut Ranskassa ja Britanniassa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme