Mainos
Mainos

OECD varoittaa euroaluetta velasta

Euroalueen talous elpyy OECD:n mukaan kestävästi mutta vaimeasti. Taloudellinen yhteistyöjärjestö varoittaa euroalueen maita massiivisesta valtion velasta, jota on sen mukaan ryhdyttävä pienentämään pian.

OECD ennustaa euroalueen kokonaistuotannon kasvavan tänä vuonna 1,7 prosenttia. 16 maan euroalueen talouskasvu vahvistuu OECD:n katsauksen mukaan ensi vuonna kaksi prosenttiin.

Talouden tasapainottomuuksien korjaamiseksi euroalueella tarvitaan OECD:n mukaan tehokkaita pakotteita. Järjestö suosittelee myös pysyvän kriisinhallintajärjestelmän luomista. Tämä on esillä EU:n huppukokouksessa myöhemmin viikolla.

- Euromaiden kiireellisin tehtävä on valtiontalouden tasapainottaminen. Sen pitää alkaa kaikissa euroalueen maissa viimeistään ensi vuonna, sanoo OECD.

Euromaiden on järjestön mukaan talousongelmista huolimatta pienennettävä budjettialijäämiä ja alennettava valtion velkaa.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme