Mainos
Mainos

Oikeus hyväksyi US Airwaysin järjestelyt

Amerikkalainen lentoyhtiö US Airways kertoo, että oikeus on hyväksynyt sen suunnitelmat vapautua velkajärjestelystä. Yhtiölle avautuu näin mahdollisuus yhdistyä toisen lentoyhtiön America West Airlinesin kanssa mahdollisesti jo tämän kuukauden puolella.

US Airways on ollut Yhdysvaltain konkurssilain mukaisessa velkajärjestelyssä, joka on antanut sille suojan velkojia vastaan. Yhtiön mukaan suunnitelma antaa sille mahdollisuuden päästä velkajärjestelystä ensi vuoden alkupuolella.

US Airways hakeutui suojaan velkojiltaan syyskuussa 2004. US Airwaysin ja America Westin fuusio tuloksena syntyisi Yhdysvaltain viidenneksi suurin lentoyhtiö. Yhtiön nimi olisi US Airways mutta kotipaikka olisi America Westin nykyinen pääkenttä Tempe Arizonan osavaltiossa.

Ilmoitus US Airwaysin paluusta elävien kirjoihin tuli vain päivää sen jälkeen, kun Yhdysvaltain kolmanneksi ja neljänneksi suurimmat lentoyhtiöt Delta ja Northwest hakivat konkurssilainsäädännön mukaista suojaa velkojiaan vastaan.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme