Mainos
Mainos

Oikeus kumosi Talvivaaran uraaniluvan

Korkein hallinto-oikeus on kumonnut Talvivaaran uraaniluvan. Oikeus palautti asian uudelleen valtioneuvostolle käsiteltäväksi.

Oikeuden mukaan Talvivaaran taloudellinen tilanne on valtioneuvoston päätöksen jälkeen huonontunut. Talvivaara on hakeutunut yrityssaneeraukseen.

Valtioneuvosto myönsi Talvivaaralle luvan uraanin talteenottoon viime vuoden maaliskuussa. Lupa myönnettiin vuoteen 2054 loppuun saakka. 

Oikeuden mukaan valtioneuvoston tulee arvioida asia uudelleen. Tarvittaessa sen on hankittava lisäselvityksiä toiminnan taloudellisista ja turvallisuutta koskevista ydinenergialain mukaisista edellytyksistä.  

Talvivaara suunnittelee uraanin keräämistä Sotkamon nikkelikaivoksen sivutuotteena.   

Valtioneuvoston päätöksestä valittivat korkeimpaan hallinto-oikeuteen muun muassa Suomen luonnonsuojeluliitto sekä joukko paikallisia asukkaita.  

Talvivaara: KHO:n päätöksellä ei talousvaikutuksia

Kaivosyhtiö Talvivaara katsoo, ettei korkeimman hallinto-oikeuden (KHO) päätöksellä ole yhtiölle oleellisia lyhyen ja keskipitkän aikavälin taloudellisia vaikutuksia.  

Talvivaaran pörssitiedotteen mukaan päätöksen ei myöskään odoteta vaikuttavan yhtiön juuri aloitettuun tai sen tytäryhtiön Talvivaara Sotkamon mahdolliseen yrityssaneerausmenettelyyn.  

Talvivaara arvioi, että uraaniluvan takapakki todennäköisesti siirtää yhtiön uraanituotannon aloitusta jonkin verran.   

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme