Mainos
Mainos

Oikeustoimet odottavat Microsoftia

Tietokonejätti Microsoftin ja Yhdysvaltain oikeusministeriön väliset neuvottelut kariutuivat eilen. Neuvotteluilla haettiin sopuratkaisua Microsoftia uhkaavaan oikeusjuttuun.

Oikeusministeriön mukaan neuvottelut katkesivat eikä niille ole jatkoa näköpiirissä. Oikeusministeriö ja 20 osavaltion viranomaiset aikovat haastaa Microsoftin oikeuteen johtavan markkina-aseman väärinkäytöstä. Tämä tapahtuu kaikesta päättäen jo huomenna. Oikeusministeriön lyhyessä lausunnossa ei kerrottu lähemmin, mikä oli ollut syynä neuvottelujen kariutumiseen.

Microsoftin pääjohtaja Bill Gates sanoi olevansa erittäin pettynyt neuvottelujen katkeamisesta. Oikeusministeriö oli kuitenkin Gatesin mukaan tehnyt neuvotteluissa vaatimuksia, joihin yhtiön oli mahdoton suostua. Gates sanoi myös, että Windows 98 -käyttöjärjestelmä, päivitetty versio Windows 95 -järjestelmästä, tulee suunnitelmien mukaisesti myyntiin 25. kesäkuuta.

Kiistan ytimenä on se, että Microsoft on liittänyt käyttöjärjestelmään Explorer-ohjelman, jota käytetään internetin selailussa. Tietokonealalla katsotaan Microsoftin väärinkäyttävän hallitsevaa asemaansa mikrotietokoneiden käyttöjärjestelmien valmistajana.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme