Mainos
Mainos

OKO-konsernille roima liikevoitto

OKO-konsernin liikevoitto nousi tammi-maaliskuussa 259 miljoonaan markkaan, kun se vuotta aiemmin oli 112 miljoonaa markkaa.

Liikevoittoon sisältyy 98 miljoonan markan kertaluonteinen luovutusvoitto Radiolinjan osakkeitten myynnistä. Tulosta kohensivat myös Osuuspankkien Vakuusrahaston kannatusmaksujen poisjäänti sekä nettomääräisten luotto- ja takaustappioiden positiivinen tulosvaikutus.

Osakekohtainen tulos nousi nyt 8,07 markkaan, kun se vuotta aiemmin oli 2,26 markkaa.
Rahoituskate oli luotonannon kasvusta huolimatta yhtä suuri kuin vuotta aiemmin eli 155 miljoonaa markkaa. Sitä heikensivät uusluotonannon marginaalien kapeneminen ja keskuspankkirahoituksen tuottojen väheneminen.

Konsernin yleisöluottojen määrä kasvoi vuodenvaihteesta 3 prosenttia ja oli maaliskuun lopussa 20 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin, OKO kertoo tulostiedotteessaan. OKOn konsernitase oli maaliskuun lopussa 54 miljardia markkaa eli 0,8 miljardia suurempi kuin vuotta aiemmin. Emopankki OKOn tammi-maaliskuun liikevoitto nousi nyt 299 miljoonaan markkaan, kun se vuotta aiemmin oli 152 miljoonaa.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme