Mainos

OKO:n liikevoitto putosi

OKO-konsernin vuoden 2001 liikevoitto putosi 167 miljoonasta eurosta 111 miljoonaan euroon.

OKO-konsernin liikevoitto oli 111 miljoonaa euroa. Se pieneni 57 miljoonaa euroa edellisestä vuodesta. Pääosa tulosheikennyksestä johtui perusliiketoimintaan kuulumattomasta muusta toiminnasta, jossa sijoitukset Pohjola-Yhtymä Oyj:n osakkeisiin heikensivät tulosta edelliseen vuoteen verrattuna 47 miljoonaa euroa.

Liiketoiminta-alueista muodostuvan perusliiketoiminnan liikevoitto oli 125 miljoonaa euroa eli 10 miljoonaa euroa vertailukautta alempi.

Konsernin rahoituskate kasvoi 22 prosenttia. Osakemarkkinoiden epävakaus ja kiristynyt kilpailutilanne heikensivät osakevälityksen palkkiotuottoja ja arvopaperikaupan nettotuottoja. Nettopalkkiotuotot pienenivät 15 prosenttia. Kulut ilman palkkiokuluja olivat 5 prosenttia suuremmat kuin edellisenä vuonna.

Yrityksen mukaan Talouden näkymät vuodelle 2002 ovat varovaisen myönteiset. Yritysten ja kotitalouksien vakaa rahoitusasema sekä matala korkotaso tukevat kotimaista kysyntää. Suomen kilpailukykyinen vientisektori hyötyy kansainvälisen talouden hitaastakin elpymisestä. Pankkien taloudellinen toimintaympäristö säilynee siten suhteellisen suotuisana.

Vuonna 2001 osakemarkkinoiden epävarmuus ja osakekurssien lasku rasittivat OKO-konsernin liikevoittoa. Myös alkaneen vuoden tulos on herkkä osakkeiden hinnanmuutoksille. Konsernin liikevoiton arvioidaan muodostuvan vuonna 2002 hieman suuremmaksi kuin kertomusvuonna, mikäli toimintaympäristössä ei tapahdu merkittäviä ennakoimattomia muutoksia.

(MTV3)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot