Mainos
Mainos

OKO:n Tanskanen: Yritysten rahoitus oikealla pohjalla

Suomella on OKO:n pääjohtajan Antti Tanskasen mukaan hyvät mahdollisuudet jatkaa talouskehityksen hallittua kasvua. Edellisiin nousukausiin verrattuna yritysten toiminta on tänä päivänä vakaammalla pohjalla.

-Yritysten käyttäytymisessä on tapahtunut pysyvältä vaikuttava muutos: toiminta on pitkäjänteistä, innovatiivista ja avoimen kansainvälisen kilpailun kestävää. Tämä on myönteinen piirre myös pankkien riskienhallinnan näkökulmasta, Tanskanen sanoi Kajaanissa. Palkkojen ja hintojen viimeaikaisesta kehityksestä huolimatta Tanskanen ei usko kovan kasvuvauhdin kiihtyvän liikaa.

-Investointien tehokkuudessa, työn tuottavuudessa ja talouden hintamekanismeissa on tapahtunut sellaisia muutoksia, ettei nykyinen kova kasvuvauhti ole välttämättä liikaa. Palkkojen ja hintojen kehityksessä on kieltämättä piirteitä, jotka pitempään jatkuessaan voivat kasata meille tyypillisiä kustannusongelmia, Tanskanen muistutti.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme