Mainos
Mainos

Öljyn hinnannousu näkyy tuontihinnoissa

Tuontihinnat ovat nousseet. Tilastokeskuksen mukaan hinnat kohosivat joulukuussa 11 prosenttia vuodentakaisiin hintoihin verrattuna. Suurin syy korotuksiin on ollut raakaöljyn hinnan nousu.

Vientihinnat ovat sen sijaan laskeneet 4,4 prosenttia. Eniten halpenivat sähkötekniset tuotteet. Myös teollisuuden tuottajahinnat eli kotimaisten tavaroiden tehtaanhinnat halpenivat. Pudotusta vuodesta 1998 oli 1,1 prosenttia. Tilastokeskuksen hintaindeksit osoittavat myös, että Suomessa käytettävien tavaroiden hinnat ovat laskeneet. Muutos vuodesta 1998 vuoteen 1999 oli kuitenkin pieni eli vain 0,2 prosenttia.

Teollisuuden raaka-aineiden maailmanmarkkinahintoja mittaava HWWA-indeksi nousi 11,8 prosenttia vuodesta 1998. Nousu johtui raakaöljyn hinnan kallistumisesta. Jos tämän vaikutukset poistettaisiin, olisi indeksi laskenut. Sekä elintarvikealan että teollisuuden raaka-aineiden hinnat nimittäin halpenivat.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme