Mainos
Mainos

Öljyn hinta kipusi sodan aikana korkeimmalle tasolleen

Öljyn hinta nousi tänään korkeimmalle tasolleen Irakin sodan alkamisen jälkeen.

-Markkinat alkavat nyt vakuuttua, että sota näyttää kestävän ennakoitua pidempään. On olemassa suuri mahdollisuus, että sota voi kestää aina toukokuuhun saakka ellei pidempäänkin, sanoi UFJ Bankin valuuttaosaston johtaja Mitsuru Sahara.

Eilen öljyn hinta kipusi takaisin yli 30 dollarin tasolle ja kaikkiaan öljyn hinta on noussut tällä viikolla 14 prosenttia. Hinnannousun taustalla vaikuttavat muun muassa Nigerian sisäiset levottomuudet, joiden seurauksena maan öljyntuotanto on huvennut 40 prosenttia. Nigeria on Afrikan suurin öljyntuottaja.

Öljyn hintaan ovat lisäksi vaikuttaneet amerikkalaisjoukkojen arviot, joiden mukaan Irakin eteläisten öljykenttien pumppaukset pääsevät käyntiin useiden kuukausien kuluttua.

Niin ikään Yhdysvalloissa on alkamassa kesän kynnyksellä vilkas autoilukausi, jolloin maan polttoainekulutus nousee huomattavasti. Öljyn hinnannousu ja sen myötä kohoavat polttoainekustannukset tulevat lentoyhtiöiden kannalta hankalaan aikaan, koska lentomatkustus on vähentynyt Irakin kriisin ja Aasiassa leviävän vakavan keuhkokuumeen vuoksi.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme