Mainos
Mainos

Öljyn hinta laski edelleen

Öljyn hinta painui perjantaina jälleen selvästi. Brent-raakaöljyn hinta laski illansuussa alle 49 dollariin tynnyriltä eli alemmas kuin kertaakaan huhtikuun 2009 jälkeen.

Analyytikot odottavat laskupaineen jatkuvan markkinoilla öljyn ylitarjonnan ja heikon kysynnän vuoksi. Erityisesti hintaa laskee ylitarjonta ja heikko kysyntä suurissa talouksissa kuten Intiassa ja Kiinassa. 

Öljyn tarjontaa on lisännyt Yhdysvaltojen ja Kanadan tuotannon lisääntyminen. Kysyntää puolestaan heikentää Kiinan kasvun hiipuminen ja Japanin taantuma sekä euroalueen kasvun pysähtyminen. 

Kansainvälisen konsulttiyhtiö IHS:n Aasian ja Tyynenmeren alueen pääekonomisti Rajiv Biswas sanoo, että öljyä tuovat Aasian maat ovat tilanteessa suurimpia voittajia.

Öljyn hinnan lasku merkitsee hänen mukaansa noin 1,5 triljoonan dollarin (1265 miljardin euron) tulonsiirtoa öljyä tuottavilta mailta öljyä tuoville maille.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme