Mainos
Mainos

Öljyn hinta laskussa, nousupaineita odotettavissa

Öljyn hintaan on odotettavissa nousupaineita, vaikka raakaöljyn hinta onkin edelleen loivassa laskussa. Kaikkiaan öljyn hinta on laskenut yhdeksän prosenttia Irakin sodan alkamisen jälkeen, ja Lontoossa noteeratun Brent-laadun hinta on nyt 24,37 dollaria tynnyriltä.

Öljynviejämaiden järjestö Opec joutunee kuitenkin rajoittamaan tuotantoaan, jotta öljyn hinta ei vajoaisi alle 20 dollariin. Opecin ministerit kokoontuvat Wienissä tämän kuun 24. päivä keskustelemaan mahdollisista tuotannonrajoituksista. Öljymarkkinoilla on vielä kysymysmerkkinä Irakin öljytuotannon toipuminen, sillä amerikkalaisjoukot ovat jo saapuneet Irakin pohjoisosassa sijaitsevaan Kirkukin öljykaupunkiin.

Joukot eivät vielä ole onnistuneet turvaamaan alueen öljykenttien tuotantoa. Irakin sodasta huolimatta öljyntoimitukset Persianlahden alueen muista maista ovat jatkuneet keskeytyksettä. Kaiken kaikkiaan öljyn menekki alkaa pikku hiljaa hiipua, kun pohjoisen pallonpuoliskon lämmityskausi on päättymässä kesän kynnyksellä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme