Mainos
Mainos

Öljyn hinta notkahti

Öljyn hinta laski tänään jyrkästi viime viikolla nähdystä huipputasosta. Lontoon markkinoilla Brent-laadun hinta oli iltapäivällä 31,98 dollaria tynnyriltä, jossa laskua oli 52 senttiä.

Öljyn hinnanlaskun taustalla ovat muun muassa viime viikonlopun massamielenosoitukset, kun miljoonat ihmiset eri puolilla maailmaa kokoontuivat vastustamaan Irakin vastaista sotaa. Toinen syy hinnanlaskuun on Euroopan unionin johtajien kokoontuminen tänään Brysseliin hätäkokoukseen, jossa yritetään niin ikään löytää keinoja Irakin sodan välttämiseksi.

Öljymarkkinoiden toimijat uskovat kuitenkin, että sota Irakia vastaan on todennäköinen esimerkiksi maaliskuun puolivälissä. Öljykauppiaat arvioivat, että isku Irakiin keskeyttää Lähi-idän öljytoimitukset ja nostaa nopeasti öljyn hintaa. Hinnan arvioidaan kuitenkin tulevan jyrkästi alas saman tien, sillä ilman Irakin kriisiä maailman öljymarkkinoilla piilee ylituotannon vaara.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme