Mainos
Mainos

Öljyn hinta sivusi ennätystä

Raakaöljyn hintaa nostaa talven lähestyminen, Yhdysvaltain hurrikaanituhot ja Irakin ja Nigerian levottomat olot.

Raakaöljyn hinta on sivunnut viimeviikkoista ennätystasoa. Yhdysvalloissa raakaöljytynnyrin hinta nousi 56 senttiä 50,47 dollariin eli viimeviikkoiseen ennätyslukemaan. Lontoossa Brent-laadun tynnyrihinta kohosi 60 senttiä 46,79 dollariin.

Öljyn hintaa nostaa talven lähestyminen ja Yhdysvaltain öljyntuotannon vaikeudet hurrikaanituhojen vuoksi. Myös Irakin ja Nigerian levottomat olot ovat vaikuttaneet öljyn hintaan.

Yhdysvalloissa Meksikonlahden öljyntuotantokapasiteetista on edelleen lähes kolmasosa poissa käytöstä Ivan-hurrikaanin aiheuttamien tuhojen vuoksi. Yhdysvaltain öljyvarastot ovat neljä prosenttia viimevuotisten alapuolella, mikä on omiaan nostamaan öljyn hintaa.

Öljyntuottajamaiden järjestön OPEC:in puheenjohtaja Purnomo Yusgiantoro sanoi uskovansa, että ensi vuoden alussa öljyn hinta kääntyy laskuun, mikäli Irakin tilanne rauhoittuu.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme