Mainos
Mainos

Olkiluodon voimalan uusi yksikkö valmistuu kesällä 2011

Yksikön valmistuminen on myöhästynyt alkuperäisestä suunnitelmasta. Projektinjohtajan mukaan viivästyminen on aiheuttanut ylimääräistä työtä ja kustannuksia.

Olkiluodon ydinvoimalan kolmannen yksikön valmistumisaikataulu on tarkentunut. TVO kertoo, että yksikkö valmistuu kesällä 2011.

Olkiluodon uuden yksikön rakentamista ovat piinanneet monet myöhästymiset. Alun perin kolmosyksikön piti valmistua Eurajoelle jo vuonna 2009, mutta valmistumisajankohtaa on siirretty useaan kertaan. Tämän vuoden syksyllä laitostoimittaja Areva kertoi, että hanke valmistuisi vuoden 2011 aikana.

Projektinjohtaja Martin Landtmanin mukaan viivästyminen aiheuttaa ylimääräistä työtä ja kustannuksia. Parhaillaan Olkiluodon työmaalla rakennetaan reaktorilaitoksen rakennuksia. Myös turpiinihalli on harjakorkeudessa ja ensimmäiset turpiiniosat ovat saapuneet Suomeen. Työmaalla on nyt yli 2600 työntekijää.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme