Mainos
Mainos

Olli Rehn haluaa Suomen Emuun

Suomen kannattaisi ottaa hyöty irti talous- ja rahaliitto Emun tarjoamasta taloudellisesta vakaudesta ja poliittisesta vaikutusvallasta, esittää tohtori Olli Rehn (kesk.).

Keskustan entinen varapuheenjohtaja sanoi tänään Helsingissä, että hän ei löydä riittävän painavia syitä Emuun menoa vastaan. EU-komissaari Erkki Liikasen (sd.) avustajaksi siirtyvä Rehn piti välttämättömänä, että hänen puolueensa keskusta ei sulje ovia niiltä, jotka suhtautuvat kriittisesti mutta rakentavasti Euroopan unioniin.

Rehnin mukaan keskustan sisäpiiristä vuotaneet tiedot viittaavat yksiselitteisen kielteiseen Emu-kantaan, joka on sidottu Ruotsin ratkaisuun.
-Tämä olisi suuri virhe. Ei on ei riippumatta siitä, perustellaanko se Emun yleisellä vahingollisuudella, kuten ennen, vai Ruotsin poisjäännillä, kuten nyttemmin, Rehn sanoi.

Rehnin mielestä Suomi pärjää Emun jäsenenä vain laajalla kansallisella yhteisymmärryksellä, jossa sekä ay-liike että oppositio ovat mukana. Rehnin mielestä ay-liike on valmistautunut arvostusta herättävällä tavalla Emu-jäsenyyteen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme