Mainos
Mainos

Ollila jäähyväispuheessaan: Uskon vankasti, että Nokia siirtyy varjosta valoon

Nokian hallituksen puheenjohtajan tehtävät jättävä Jorma Ollila uskoo vakaasti yhtiön selviävän tämän hetkisistä vaikeuksistaan.

Jäähyväispuheessaan yhtiön osakkeenomistajille Ollila vakuutti, että nokialaisilta ei puutu taistelutahtoa. Paikan päällä yhtiökokouksessa oli yli 3000 osakkeenomistajaa.

– He ovat hyvin tietoisia siitä, että muutoksessa piilee uusi voiton mahdollisuus. Uskon vankasti, että Nokia siirtyy varjosta valoon, Ollila sanoi avatessaan Nokian yhtiökokousta.

Ollila muistutti, että tänä vuonna 147 vuotta täyttävän Nokian historia on täynnä syviä murrosjaksoja, joista yhtiö on ponnahtanut tasaisin väliajoin takasin menestykseen.

– Elämme taas tällaista rankkaa murrosta, Vaikka osasimme ennustaa jo vuosia sitten, että internet tulee jokaiseen taskuun, emme onnistuneet teknologia- ja ekosysteemikehityksessä niin kuin odotimme tai niin kuin olisimme toivoneet ja siksi tarvitsimme uuden alun.

Uusi jakso Nokian historiassa alkoi yhteistyöllä Microsoftin kanssa.

– Murrosvaihe on tosi kipeä. Emme voi olla tyytyväisiä taloudelliseen suoritukseemme emmekä siihen, että niin moni on joutunut jättämään yhtiön, Ollila pahoitteli.

Hän kuitenkin luottaa luottaa Nokia uusiin tuotteisiin.

– Uskon että Lumialla ja se seuraajilla on hyvät mahdollisuudet menestyä alan kovassa kilpailussa.

Jorma Ollila on palvellut Nokiaa yli 27 vuoden ajan. Hän aloitti yhtiössä vuonna 1985, jolloin sen liikevaihdosta yli puolet tuli Suomesta ja kansainvälisin liiketoiminta-alue oli pehmopaperibisnes.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme