Mainos
Mainos

Ollila: Suomea uhkaa osaajapula

Nokian pääjohtajan Jorma Ollilan mukaan Suomi menettää mahdollisuuden kansainvälisten huippuosaajien hankkimiseen, koska hallitus päätti lopettaa ulkomaisia avainhenkilöitä koskevan veroedun.

-Päätös oli kummallinen ja huonosti ajoitettu. Se lähetti Suomesta aivan vääränlaisen viestin maailmalle, Ollila sanoo Turun Sanomissa. Hän sanoo keskustelleensa asiasta valtiovarainministeri Suvi-Anne Siimeksen kanssa. Hän toivookin, että valtiovalta harkitsisi vielä asiaa.

Veroetu tarkoittaa sitä, että ulkomaiset avainhenkilöt maksavat tuloistaan vain 35 prosentin veron. Käytäntö tuli voimaan vuonna 1996 mutta poistui tämän vuoden alussa. Ollilan mukaan Nokia sai veroedun ansiosta Suomeen noin 60 huippuosaajaa, jotka nyt kuitenkin alkavat lähteä maasta. -Samaan aikaan, kun Suomi purkaa omia järjestelmiää, sellaiset maat kuin Saksa ja Japani miettivät, millaisilla houkutuskeinoilla ne pystyisivät turvaamaan osaajien saannin teollisuudelleen, Ollilla kritisoi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme