Mainos
Mainos

Oluen hinnassa korotuspaineita

Kohonneet kustannukset koettelevat panimoteollisuuden kannattavuutta. Tuotanto ja raaka-aineet ovat kallistuneet parissa vuodessa tuntuvasti. Hintoihin kohdistuukin korotuspaineita.

Pienille valmistajille tilanne on myös mahdollisuus. Erikoistuotteiden myynti kasvaa, eikä niiden hinnalla yleensä kilpailla.

Oluen hinta nousi viimeksi tämän vuoden alussa. Nyt teollisuus haluaisi siihen ja kaikkiin muihinkin panimotuotteisiin uuden korotuksen, koska kannattavuus on heikentynyt.

Jyrkimmin on kallistunut humala, 10-kertaiseksi kahdessa vuodessa. Helpotusta ei ole luvassa ennen vuodenvaihdetta. Loppuvuodeksi keskusliikkeiden maksamat hinnat on jo lyöty lukkoon. Isoista valmistajista Koff ja Hartwall eivät tässä vaiheessa ota kantaa tavoiteltaviin korotusprosentteihin minkään tuoteryhmän osalta. Vauhdilla kasvavalle, mutta yhä melko pienelle Laitilalle ainakin oluiden suuruusluokka on selvillä.

Suomen olutmarkkinoita hallitsevat Koff, Hartwall ja Olvi, eikä tilanne ole ratkaisevasti muuttumassa. Pelivaraa alalla kuitenkin on kustannuspaineista huolimatta. Määrillä kilpailuun ei ole mahdollisuutta kuin kolmella suurella. Pienten valmistajien valttina ovatkin erikoistuotteet, joiden myynnissä hinta ei ole ratkaisevassa asemassa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme