Mainos
Mainos

Omecol-menetelmä makkarateollisuuteen

Uusi kolesterolia alentava menetelmä otetaan käyttöön makkarateollisuudessa. Omecol-menetelmää ei ole aiemmin käytetty elintarvikkeiden valmistuksessa. Rasvan laatua muutetaan siten, että tyydyttyneet rasvahapot on korvattu lähes kokonaan kerta- tai monityydyttymättömillä rasvahapoilla, kertoi Omecol Finland Oy:n toimitusjohtaja Heikki Karu Helsingissä tänään.

Yhtiö on solminut Huittisten Lihapojat Oy:n kanssa lisenssisopimuksen menetelmästä. Uudella menetelmällä valmistettuja makkaroita tulee markkinoille alkuvuodesta 1999. Kansanterveyslaitos on tutkinut Helsingin yliopiston soveltavan kemian ja mikrobiologian laitoksen kanssa menetelmän vaikutuksia.
-Kahdessa tutkimuksessa on todettu veren haitallisen (LDL)-kolesterolin laskeneen 15 prosenttia, totesi prof. Pekka Puska Kansanterveyslaitokselta. Hän huomautti kuitenkin, että vaikutuksen suuruus riippuu siitä, miten paljon tavanomaisia makkara- ym. tuotteita voidaan korvata uudella menetelmällä.

Puskan mielestä nyt markkinoille tuleva "sydänystävällinen" makkara on joka tapauksessa myönteinen vaihtoehto kansanterveyden kannalta. Erityisen hyvä uutinen se on prof. Puskan mukaan suomalaisille miehille. Menetelmää on testattu myös muiden elintarvikkeiden, mm. lihapullien, pihvien, pizzan, valmislaatikoiden ja piirakoiden valmistuksessa.

Vuonna 1996 toimintansa aloittanut Omecol Finland Oy toimii Helsingin Tiedepuistossa. Yhtiön tavoitteena on saada patentoitu menetelmä käyttöön muuallakin kuin Suomessa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme