Mainos
Mainos

Omistajakunnat: Savon Voimaa ei myydä

Savon Voima Oy:n omistusta havitellut ruotsalainen Vattenfall saattoi kärsiä lopullisen takaiskun tänään. Savon Voiman omistajakunnat päätyivät kokouksessaan Kuopiossa siihen näkemykseen, ettei kokonaismyynti ole realistinen vaihtoehto.

Kunnat perustivat uuden työryhmän, jonka tehtävänä on vappuun mennessä tehdä ehdotus Savon Voiman tulevaisuudesta. Työryhmä selvittää mahdollista omistuspohjan laajentamista.

Työryhmän puheenjohtajaksi valittiin Siilinjärven kunnanjohtaja Jouni Mutanen. Hänen mukaansa nyt lähdetään puhtaalta pöydältä järjestämään Savon Voiman omistusstrategiaa.

Mutasen mukaan kokouksessa esiintyi myyntiasiassa myös eriäviä mielipiteitä, mutta lopulta kielteisestä kannasta vallitsi "kohtuullisen laaja yksimielisyys".
-Vattenfallin kokonaisomistus on poissuljettu. Toisaalta nykymuotokaan ei ole realistinen vaihtoehto, ei myöskään fuusio Kuopion Energian kanssa sellaisenaan, Mutanen sanoi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme