Mainos
Mainos

On-line -sijoittaminen alkaa Suomessa

Tekniikan kehittyminen ja Internet-osakevälityksen yleistyminen mahdollistavat pian suomalaisillekin suoran sijoittamisen vaikkapa New Yorkin pörssiin kohtuullisella alkupääomalla. Ranskalainen Cortal-pankki aloittaa syyskuun lopussa ensimmäisen yleiseurooppalaisen online-osakevälityspalvelun, e-cortalin, jota markkinoidaan myös Suomessa.

Tähän mennessä suomalaiset ovat voineet sijoittaa ulkomaisiin osakkeisiin vain perinteisten välittäjien kautta, ja palkkiot ovat voineet olla suuria. Kotimaiset online-välittäjämme välittävät ainakin vielä vain Helsingin pörssissä noteerattuja osakkeita.

E-cortal mahdollistaa sijoittamisen yhdeksään pörssiin. Mukana ovat perinteiset suuret New York, Nasdaq, Lontoo ja Frankfurt, mutta halukkaat voivat ostaa lisäksi pariisilaisia, amsterdamilaisia, madridilaisia, zürichiläisiä tai milanolaisia osakkeita. Lisäksi tarjolla on varovaisemmille sijoittajille laaja valikoima eurooppalaisia sijoitusrahastoja.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme