Mainos
Mainos

Onko Belgia joutumassa velkajonon jatkeeksi?

EU:n ja Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n tukipaketteihin ovat toistaiseksi turvautuneet Kreikka ja Irlanti, ja Portugalia ja Espanjaa on pidetty seuraaviksi todennäköisimpinä asiakkaina.

Jonon jatkoksi saattaa liittyä myös Belgia, jonka lainakorot lähtivät vinhaan nousuun sen jälkeen kun itse kuningas Albert II joutui eilen puuttumaan ilman varsinaista hallitusta ajelehtivan maan talouspolitiikkaan.

Kuningas kehotti toimitushallitusta johtavaa pääministeri Yves Letermeä kiristämään alkaneen vuoden budjettia, ettei Belgia ajaudu kriisimaiden joukkoon.

Kieliriidan repimä Belgia on ollut ilman hallitusta jo pitkälti yli 200 päivää, mikä on sodanjälkeisen Euroopan ennätys.

Jatkuvat vaikeudet hallituksen kasaamisessa eivät ole omiaan lisäämään Belgian luotettavuutta rahoitusmarkkinoilla. Luottoluokituslaitos Standard & Poor's varoittikin joulukuussa, että se saattaa laskea maan luottoluokitusta, ellei hallitusta pian saada kasaan.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme