Mainos
Mainos

OP:n Karhinen: Pankin pitää nyt tukea asiakkaitaan

OP-Pohjolan pääjohtaja Reijo Karhinen sanoo, että pankin pitää tukea asiakkaitaan yli vaikeiden aikojen. Karhinen ei halua toistaa 90-luvun virheitä, jolloin hyviäkin yrityksiä kaatui rahoitusvaikeuksiin.

- Pitää toki muistaa, että silloin neuvotteli kaksi, joilla oli molemmilla ongelmia. Pankit pystyivät tulemaan huonosti vastaan asiakkaiden ongelmissa, Karhinen vertaa.

Nyt Suomessa toimivat pankit ovat hyvässä kunnossa. OP-Pohjola julkisti tänään yhtä vahvan huhti-kesäkuun tuloksen kuin vuosi sitten.

Pankin luottotappiot ovat odotetusti kasvussa, mutta Karhisen mukaan tilanne on hallinnassa. Alkuvuonna OP-Pohjolalla oli luottotappioita vain 0,3 prosenttia luotto- ja takauskannasta. OP-Pohjola on Suomen suurin luotonantaja.

- Luottotappiot eivät ole nousemassa 90-luvun tasolle, Karhinen sanoo.

OP-Pohjola-ryhmän huhti-kesäkuun tulos ennen veroja oli 157 miljoonaa euroa. Pohjola-pankin tulos taas parani selkeästi 54 miljoonasta 87 miljoonaan euroon.

OP-Pohjola-ryhmä ennakoi koko vuoden tuloksen ennen veroja yltävän samantasoiseksi kuin vuotta aiemmin.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme