Mainos
Mainos

OP:n kokonaistulos hiipui 43 miljoonalla – pankkitoiminta petrasi

Finanssiryhmä OP:n tulos ennen veroja pieneni 288 miljoonaan huhti–kesäkuussa, kun tulos vuotta aiemmin oli 331 miljoonaa. Tulos pieneni 13 prosenttia.

Tulosta pienensi kertaluonteisten erien määrän supistuminen yli 50 miljoonalla eurolla, OP kertoo.

– Tuloksemme oli ennakoidun mukaisesti hieman edellisvuotta pienempi, mutta tasoltaan edelleen hyvin vahva. Strategiamme mukaisesti voimakkaassa kasvussa olevat kehittämisinvestoinnit lisäsivät merkittävästi kuluja, OP:n pääjohtaja Reijo Karhinen kertoo ryhmän osavuosikatsauksessa.

Finanssiryhmä kertoo kasvattaneensa investointeja perinteisiin liiketoimintoihin eli pankki-, vakuutus- ja varallisuudenhoitotoimintaan vuositasolla noin 400 miljoonaan euroon.

Samalla ryhmä hamuaa jalansijaa uusista liiketoiminnoista. OP muun muassa avasi kolmannen Pohjola Sairaalansa toukokuussa Ouluun. Neljäs sairaala on määrä avata Kuopioon tässä kuussa.

Muun muassa kasvaneet kehittämiskulut vaikuttavat ryhmän koko vuoden tulosennusteeseen. OP:n vuoden 2017 tuloksen ennen veroja ennustetaan jäävän samantasoiseksi tai pienemmäksi kuin vuoden 2016 tulos.

OP:n pankkitoiminnan tulos puolestaan kasvoi toisella vuosineljänneksellä. Pankkitoiminnan tulos ennen veroja oli 164 miljoonaa, kun se vuotta aiemmin oli 138 miljoonaa. Pankkitoiminnan tulosta pönkittivät OP:n mukaan muun muassa sijoitustuotot ja korkokate.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme