Mainos
Mainos

OP:n tulos lähellä viime vuoden ennätystä

Finanssiryhmä OP teki historiansa toiseksi parhaan ensimmäisen neljänneksen tuloksen, joka jäi kuitenkin viime vuoden ennätyksestä. OP:n tulos ennen veroja oli tammi-maaliskuussa 284 miljoonaa euroa, kun se viime vuonna samaan aikaan oli 320 miljoonaa euroa.

OP:n mukaan sen tulosta pienensivät lähinnä sijoitustuottojen supistuminen ja markkina-arvostukset. Pääjohtaja Reijo Karhisen mukaan OP:n asiakasliiketoiminnan kannattavuus kehittyi hyvin, mutta rahoitusmarkkinoiden epävakaus heikensi sijoitustoiminnan myyntivoittoja.

– Positiivista alkuvuoden tuloskehityksessä oli korkokatteen kasvu, kulujen selvä pieneneminen ja luottotappioiden vähäinen määrä, Karhinen sanoo tiedotteessa.

OP arvioi tekevänsä tänä vuonna yhtä suuren tuloksen ennen veroja kuin viime vuonna. Viime vuodelta OP takoi kaikkien aikojen parhaan tuloksensa, kun koko vuoden tulos ennen veroja oli 1,1 miljardia euroa.

OP arvioi, että maailmantalouden kasvu ei merkittävästi vauhdita Suomen talouskasvua tänä vuonna. Finanssiryhmän mukaan todennäköisyys talouskasvun hidastumisesta on suurempi kuin sen kiihtymisestä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme