Mainos
Mainos

OP-Pohjola-ryhmän tulos koheni

OP-Pohjola-ryhmän tulos parani alkuvuonna lähes viidenneksen verrattuna viime vuoteen. Tulos ennen veroja oli 234 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 199 miljoonaa.

Vahinkovakuutustoiminnan ja varallisuudenhoidon tulokset paranivat selvästi. Pankkitoiminnassa tulos heikkeni viimevuotiseen verrattuna. Pankkitoiminnan tulos kuitenkin parani verrattuna edelliseen neljännekseen.

Pääjohtaja Reijo Karhinen huomautti, että muiden tuottojen määrä nousi katsauskaudella yli kaksinkertaiseksi suhteessa korkokatteeseen. Korkokatteen lasku tasoittuu loppuvuonna, mutta Karhinen arvioi, että vähittäispankkien ansaintalogiikka on muuttumassa pysyvästi. Karhisen mukaan korostunut tarve tehostaa toimintaa on tullut jäädäkseen.

Karhinen huomautti, että ryhmä on kasvattanut markkinaosuuttaan vahvasti sekä yritys- että asuntorahoituksessa. Ryhmän näkymät loppuvuodelle ovat vakaat.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme