Mainos
Mainos

OP-Pohjola teki odotettua paremman tuloksen

OP-Pohjola-ryhmän tulos parani huhti-kesäkuussa yli neljänneksellä. Tulos ennen veroja oli 164 miljoonaa euroa, kun vuosi sitten vastaavaan aikaan voittoa tuli 130 miljoonaa euroa.

Tulosta paransi muun muassa sijoitustoiminnan tuottojen kasvu. Konserni myös lisäsi pankki- ja vahinkovakuutusasiakkaidensa määrää.

Pääjohtaja Reijo Karhisen mukaan OP-Pohjola suoriutui vaativissa olosuhteissa erinomaisesti.

– Jo saavutettu ennakoitua suurempi tulos antaa perusteen muuttaa tulosohjaustamme. Ennakoimme nyt myös koko vuodelta edellisvuotta parempaa tulosta, Karhinen kommentoi osavuosikatsauksessa.

Karhisen mukaan tulosparannukseen vaikutti myös kulukasvun pysähtyminen. Hänen mukaansa OP-Pohjolan on jatkossakin kiinnitettävä huomiota kustannustehokkuuteen.

Ryhmän markkina-asema vahvistui asuntolainoissa ja yritysrahoituksessa. Alkuvuosi oli kuitenkin asuntomarkkinoilla konsernin mukaan vaisu.

Myös Pohjola Pankin tulos ennen veroja nousi selvästi vuoden takaisesta. Tulos nousi huhti-kesäkuussa 121 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 99 miljoonasta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme