Mainos
Mainos

Opec harkitsee tuotannonrajoituksia alkuvuodesta

Öljyntuottajamaiden järjestö Opec harkitsee tuotannonrajoituksia ensi vuoden alkupuolella, jos öljyn hinta jatkaa laskuaan. Asiasta kertoi Opecin varapääsihteeri Shokri Ghanem saudiarabialaisessa al-Watan-sanomalehdessä.

Öljyn maailmanmarkkinahinta on laskenut, kun öljyntuottajat kasvattivat tuotantoaan hillitäkseen hinnannousua. Hinnan halpenemiseen on vaikuttanut myös pohjoisen pallonpuoliskon lämmin säätila, joka on supistanut öljyntarvetta. Lehden mukaan Ghanem odottaa lisää paineita öljyn hintaan, kun Irak palaa öljymarkkinoille.

Tuotannonrajoitusten puolesta on puhunut myös Kuwaitin öljyministeri sheikki Saud Nasser al-Sabah. Opecin tuottaman raakaöljyn hinta halpeni viime viikolla reilut 10 prosenttia. Barreli eli 159 litran tynnyri öljyä maksoi viime viikolla 27,25 dollaria, kun vielä viikkoa aiemmin hinta oli 30,92 dollaria.

Opecin jäsenmaat keskustelevat öljyntuotannon supistamisesta järjestön seuraavassa kokouksessa 17. tammikuuta.

(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme