Mainos
Mainos

Opec harkitsee tuotantokiintiön nostamista

Huoli öljyn riittävyydestä on herättänyt hermostusta markkinoilla, sillä useimmat Opec-maat pumppaavat jo nyt öljyä niin paljon kuin pystyvät.

Öljynviejämaiden järjestö Opec harkitsee nostavansa virallisen tuotantokiintiönsä todellisen tuotannon tasalle.

-Asiasta tullaan keskustelemaan syyskuussa. Opecin todellinen tuotanto on tällä hetkellä jo noin 30 miljoonaa tynnyriä päivässä, järjestön johtaja Purnomo Yusgiantoro sanoo.

Kymmentä jäsenmaata koskettavaa virallista tuotantokattoa korotettiin elokuun alusta 26 miljoonaan tynnyriin päivässä, mutta todellisuudessa päivätuotanto on tällä hetkellä noin kaksi miljoonaa tynnyriä enemmän. Opec-maiden ministerien on määrä tavata Wienissä syyskuun puolivälissä.

Huoli öljyn riittävyydestä on herättänyt hermostusta markkinoilla, sillä useimmat Opec-maat pumppaavat jo nyt öljyä niin paljon kuin pystyvät, ja ainoastaan Saudi-Arabialla olisi varaa nostaa vielä tuotantoaan.

Viime viikolla Purnomo tosin ilmoitti, että Opecilla olisi vielä 1,0-1,5 miljoonaa tynnyriä käyttämätöntä tuotantokapasiteettia, joka voidaan ottaa tarvittaessa nopeasti tuotantoon.

Raakaöljyn hinta nousi New Yorkissa perjantaina kalleimmilleen koko öljypörssin 21-vuotisen taipaleen aikana. Korkeimmillaan öljyn hinta käväisi 44,77 dollarissa.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme