Mainos
Mainos

Opec kokoontuu ristiriitaisissa tunnelmissa

Öljynviejämaiden etujärjestö Opec aloittaa huomenna kokouksensa Wienissä ristiriitaisin tuntein. Tänään kokouspaikalle saapuneet tärkeimpien öljymaiden ministerit eivät olleet yksimielisiä siitä, miten järjestön pitäisi reagoida raakaöljyn hinnanlaskuun.

Öljyn hinta on puolittunut heinäkuun huippuluvuista. Ennätyshinnaksi kirjattiin heinäkuussa 147,27 dollaria tynnyriltä, mutta torstaina hinta oli vajonnut alle 67 dollarin.

Useimmat Opecin ministerit ovat sitä mieltä, että öljyntuotantoa pitää vähentää. Ministerit ovat kuitenkin eri mieltä siitä, kuinka paljon tuotantoa pitää kutistaa ylituotannon rajoittamiseksi.

Wieniin saapunut Saudi-Arabian öljyministeri Ali al-Naimi ei kannata lainkaan tuotannonleikkauksia. Hänen mielestään öljyn hinnan pitää määräytyä markkinoilla.

Eräät järjestön jäsenmaat, kuten Venezuela ja Iran, ovat huolissaan omasta taloudestaan. Tuotannonrajoitukset eivät saisi johtaa siihen, että maan oma talous joutuu kärsimään öljytulojen vähentymisestä.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme