Mainos
Mainos

OPEC-maat pyrkivät korottamaan öljyn hintaa lisää

Maailman johtavien öljynviejämaiden ministerit neuvottelevat tänään Damaskoksessa alkavassa kokouksessaan mahdollisista uusista keinoista öljyn hintojen kohottamiseksi. Öljyministerit olivat toivoneet, että markkinat olisivat reagoineet viime aikaisiin öljyntuotannon leikkauksiin voimakkaammin ja öljyn alhaiset hinnat olisivat niiden ansiosta nousseet.

OPEC:in pääsihteeri Rilwanu Lukman sanoi kuitenkin, että vielä on ennen aikaista puhua uusista tuotannon vähennyksistä, koska huhtikuun lopulliset luvut eivät ole vielä selvillä. Lukman vihjaisi, että öljyntuotannon edelleen vähentämisestä päätetään tarkemmin kesäkuussa, mikäli se vielä silloin katsotaan tarpeelliseksi.

Egypti on jo ilmoittanut, ettei se pysty enää vähentämään öljyn tuotantoaan hintojen korottamiseksi. Jos tuotantoa vielä vähennettäisiin se merkitsisi melkein koko viennin lopettamista, eikä Egyptillä ole siihen varaa, sanoi maan öljyministeri Hamdi El-Banbi lauantaina.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme