Mainos
Mainos

Opetusministeriö jakaa miljoonia uuteen mediaan

Opetusministeriö on julistanut haettavaksi ensi vuoden määrärahat tietoyhteiskuntahankkeisiin. Rahaa on jaossa yhteensä 265 miljoonaa markkaa.

Tietoyhteiskuntaohjelman tavoitteena on antaa jokaiselle tietoyhteiskunnan edellyttämät tiedonhankinnan ja -hallinnan sekä viestinnän perustaidot. Yliopistot ja ammattikorkeakoulut voivat hakea varoja laitehankintoihin, koulutukseen ja tutkimukseen noin 113 miljoonaa markkaa. Yliopistojen yhteiseen atk-toimintaan rahaa on 48 miljoonaa markkaa. Opetushallituksen kautta atk-hankintoihin on käytettävissä 45 miljoonaa markkaa.

Opetusmenetelmiä, oppimisympäristöjä, opetuksen sisältöä, digitointia ja tietojärjestelmiä voidaan kehittää sekä hankkia aineistoja verkkoihin noin 26 miljoonalla markalla. Kulttuurin alueelle määrärahoja on 15 miljoonaa markkaa, josta kymmenen miljoonaa on varattu yleisille kirjastoille. Opettajien perus- ja täydennyskoulutukseen varoja on noin 11 miljoonaa markkaa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme