Mainos
Mainos

Opintolainan korko on ennätysalhainen – lainoja otetaan huimasti aiempaa enemmän

Opintolainojen kysyntä on ollut alkuvuonna aiempaa vilkkaampaa, kertoo Suomen Pankki.

Tammi-toukokuun aikana opiskelijat nostivat opintolainaa yhteensä 184 miljoonaa euroa, kun vastaavaan aikaan vuotta aiemmin nostot olivat 123 miljoonaa euroa.   

Tilastokeskuksen koulutustilaston mukaan työssä käyvien opiskelijoiden määrät ovat vähentyneet, mikä osaltaan selittää opintolainojen kysynnän vilkastumista. Myös vuoden 2014 syksyllä voimaan tulleet opintotuen muutokset ja erityisesti uusia korkeakouluopiskelijoita koskeva opintolainahyvitys ovat lisänneet halukkuutta opintolainan nostoon.   

Uusien opintolainanostojen keskikorko oli toukokuussa ennätysmäisen alhainen 0,94 prosenttia.   

Kotitaloudet nostivat toukokuussa 2015 uusia asuntolainoja 1,5 miljardin euron edestä, eli lähes saman verran kuin vuotta aiemmin toukokuussa. Uusien nostettujen asuntolainojen keskikorko oli toukokuussa 1,50 prosenttia.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot