Mainos
Mainos

Opiskelijoiden työttömyysriski kolminkertaistunut vuodesta 1988

Opiskelijoiden riski joutua työttömäksi on kolminkertaistunut pitkällä aikavälillä, ilmenee Tilastokeskuksen työssäkäyntitilastosta.

Sen mukaan vuoden 2014 lopun työikäisistä opiskelijoista oli työttömänä vajaa 15 prosenttia vuoden 2015 lopussa. Vuonna 1988 opiskelijoiden työttömyysriski oli alle viisi prosenttia. 

Työttömyysriski kuvaa vuoden kuluttua työttömänä olleiden osuutta.

Työttömyysriski on ollut nykytasoa korkeampi vain 1990-luvun laman aikana, jolloin se nousi korkeimmillaan 19,5 prosenttiin vuonna 1993.

Myös muiden kuin opiskelijoiden työttömyysriski on 1980-luvun loppuun verrattuna kasvanut tilaston mukaan selvästi. 

Vuoden 2015 lopussa työttömiä oli yhteensä yli 370 000. Työssäkäyntitilaston työttömyyttä koskevat tiedot perustuvat työ- ja elinkeinoministeriön työttömien työnhakijoiden rekisterin tietoihin.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot